Kaos GL > İnsan Hakları Programı

İnsan Hakları Programı

Kaos GL Derneği İnsan Hakları Programı kapsamında, LGBT bireylere yönelik insan hakları ihlallerinin izlenmesi, raporlanması, LGBT bireylere yasal destek ve danışmanlık verilmesi, medyanın izlenmesi, mültecilere yönelik yasal ve sosyal destek verilmesi, LGBT bireyler öncelikli olmak koşulu ile sivil toplum ve kamu kuruluşlarına yönelik insan hakları eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve LGBT bireylerin sorun yaşadığı bütün alanlar dahil olmak üzere insan hakları alanında savunuculuk ve lobicilik faaliyetlerini kapsamaktadır.

Kaos GL, İnsan Hakları Programı kapsamında, LGBT Bireylerin İnsan Haklarını İzleme ve Hukuk Komisyonu ve Anayasa LGBT Komisyonu üyesidir.

Kaos GL Dergisi ve web sayfası ile LGBT bireylerin maruz kaldığı insan hakları ihlallerinin haberlerinin yaygınlaşması için çalışır. Homofobik olmayan insan haklarına duyarlı haberlerin yaygın medyada yer bulması için çalışır.

İzleme, Raporlama Programı

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireylerin insan hakları ihlallerinin izlenmesi, belgelenmesi ve raporlanması çalışmalarını yürütür. LGBT bireylere yönelik yasal destek verir. İnsan hakları ihlallerine uğramış LGBT bireylere verilen danışmanlık faaliyetlerini organize eder. Bu alandaki savunuculuk, lobicilik ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin organize edildiği programdır.

Yasal Destek ve Danışmalık Programı

İnsan hakları ihlallerine maruz kalan LGBT bireylere yönelik yasal destek faaliyetleri verilmesi ve yasal destek verecek mekanizmalara erişimi konusunda faaliyetler yürütür. Kaosgl.org üzerinden danışma ve hukuk hatları faaliyetleri ile e-mail üzerinden LGBT bireylere danışmanlık verir.

danisma@kaosgl.org

hukuk@kaosgl.org

Medya İzleme

İnsan Haklarının izlenmesi ve raporlanması konusunda Kaos GL Derneği, medya izleme faaliyetleri yürütür. Medyadaki homofobik ve ayrımcı tutumları tespit eder. Medya kuruluşlarına yönelik LGBT bireylerin medya yoluyla mağdur edilmemesi için savunuculuk ve lobicilik faaliyetleri yürütür.

Mülteci Destek Programı

İnsan hakları izleme, raporlama ve yasal destek programı kapsamında yürütür.  Türkiye?de geçiş ülkesi olarak gelen LGBT bireylere yönelik yürüttüğü sosyal ve yasal destek faaliyetlerini kapsar. Bu program kapsamında mültecilik ve insan hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleri ve ulusal ve uluslar arası kurumlarla iletişimi ve ortaklıkları yürütür.

İnsan Hakları Eğitimi programı

Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüellerin insan hakları alanında yaşadıkları sorunları insan hakları eğitimi modeli ile hem LGBT bireylere hem de heteroseksüellere yönelik yürütülen faaliyetlerin tümü olarak tanımlar. İnsan hakları eğitimleri ile temel insan hakları kavramları, insan hakları, savunuculuk faaliyetlerine yönelik eğitimler olarak planlanır. Kaos GL bu eğitimleri hem LGBT örgütlere, bireylere ve diğer stk?lara ve Heteroseksüellere yönelik yürütür.

Kapasite geliştirme faaliyetleri

LGBT örgütlere ve bireylere yönelik insan hakları, medya, mültecilik, hukuk alanlarında kapasite geliştirme faaliyetleri ve eğitimleri gerçekleştirir.

Kaos GL Dergisi ve web sayfası kapsamında yürütülen ?Yerel Muhabir Ağı? eğitimlerini insan hakları programı kapsamında yürütür.