Etkinlikler > Homofobi Karşıtı Buluşma

Homofobi Karşıtı Buluşma

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006’dan beri her yıl, 17 Mayıs Haftasında homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen uluslararası bir etkinliktir. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi için www.antihomofobi.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Homofobi Karşıtı Buluşma

Ayrımcılığa karşı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenleyen Kaos GL Derneği, bu etkinlik ile Türkiye’de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığın tartışılmasına ve görünürlüğünün sağlanmasına zemin yaratmayı amaçlamaktadır.
Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü olan 17 Mayıs tarihi ise Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür.
LGBT’lerin sorunlarını ve homofobiyi tartışmak, eşcinsel ve heteroseksüel birlikte özgürleşmek isteyen herkesin katılabildiği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, ayrımcılığa karşı mücadelede örülen ağların sonucunda bugün Ankara sınırlarını aşarak Türkiye’nin dört bir tarafındaki şehirlere yayıldı.
Buluşma, "Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş" ile tamamlanır.

Ayrıntı ve duyurular için : www.antihomofobi.org

İlgili Başlıklar