Etkinlikler > Atölye / Söyleşi / Konferans > Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi Başlıyor!

Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi Başlıyor!

16 Eylül 2013
Kaos GL Derneği’nin Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’yla işbirliğiyle yürüttüğü akademik ders Çarşamba günü başlıyor. “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar”ın ilk dersinde gösteri sanatçısı Esmeray, “Yırtık Bohça” oyunuyla öğrencilerle buluşacak.

Geçen yıl yalnızca bahar döneminde yapılan “Queer Çalışmaları” dersi, bu yıl genişleyerek güz döneminde “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” giriş dersi ile bahar döneminde “Queer Teori” adlı kuram ağırlıklı iki ders halini aldı.

Okul Zili Heteroseksizme Karşı Çalıyor
Çarşamba 13:30’da Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi’nde Esmeray’ın oyunuyla açılacak ders, sonraki 13 hafta boyunca Siyasal Bilgiler Fakültesi Z-5 dersliğinde devam edecek. Esmeray’ın ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Selçuk Candansayar 25 Eylül Çarşamba “Psikiyatri, Tıbbın İdeolojisi ve Heteroseksizm” başlıklı dersi verecek.

Ders hakkında detaylı bilgi edinmek için egitim@kaosgl.org adresine e-posta gönderebilir, ayrıca geçen yılki dersle ilgili haberlere bakabilirsiniz.

Queer Kütüphane Desteklerinizi Bekliyor!
Kaos GL Derneği, akademide LGBTQ çalışmalarını desteklerken ilgili kaynakların daha ulaşılır olması için desteklerinizi bekliyor. LGBTQ çalışmaları yapanların kullanımı için uluslararası kaynaklara kütüphanemizde yer açmak için kitap hediye edebilir ya da bağışta bulunabilirsiniz.

Banka: Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
Şube: Yenişehir Şubesi
Hesap Adı: Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği