Haberler > 1 Mayıs ve 17 Mayıs’ta Özgürlüğe Birlikte Yürüyelim

1 Mayıs ve 17 Mayıs’ta Özgürlüğe Birlikte Yürüyelim

29 Nisan 2015

LGBT Hakları İnsan Haklarıdır!

Hayatlarımızı gasp eden Heteroseksist patriarkal sistem toplumda, okullarda, iş yerlerinde, sendikalarda kendini bizlerle birlikte var ediyor. Heteroseksizmin durmadan işleyen ve kendini yenileyen mekanizması hep aynı sözleri söylüyor “mutlak ve doğru olan benim”.

Bu sistemin genel ahlakı; emeği, doğayı ve hayatları talan etmeyi kendine hak görürken bu ahlakın “kimin ahlakı” olduğunu soranlara pervasızca saldırıyor.

Egemenlerin sistemi bugüne kadar hep ezilmişlerin yanında olan halk temsilcilerini düşüncelerinden dolayı tutsak kılmayı kendine hak sayarken çocukların bedenlerini bombalarla parçalayanları adeta ödüllendiriyor.

Bu sistem tüm ezilenler gibi LGBT’lerin de yaşama, barınma, eğitim, sağlık haklarını yok sayıyor.

Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir!

Bizler özgürlüğün kredi kartları ile taksitlendirilip ayakkabı kutularında taşınacak bir meta, bizler özgürlüğün bir kişi veya grubu kapsayıp diğerlerini dışarıda bırakacak bir olgu, bizler özgürlük mücadelesinin tek hedefi olan bir araç olduğunu düşünmüyoruz.

İş yerlerinde tacize uğrayan, kutsal ailenin makul çemberinin dışında bırakılan, adalet mekanizmalarına erişimi engellenen LGBT’ler olarak gasp edilen haklarımızı ancak birlikte mücadele edersek geri alabileceğimizi biliyoruz.

1 Mayıstan 17 Mayısa Aşk ve Özgürlük İçin Yürüyoruz

20 Eylül 1994 yılında yola çıkan hareketimiz 20 yılını doldurdu. Bu 20 yılda sokaklardan alanlara, kurumlarda kişilere farklı yansımalar, farklı dönüşümler farklı ilerlemeler kaydetti. “1 Mayıs meydanında eşcinsellerin işi ne” sorusu artık tekrarlanamayacak kadar geride kaldı.

Bu ortak mücadele doldu doldu taştı artık. 365 günün ortak şiarı olan özgürlük 1 Mayıs’ta ve 17 Mayıs’ta kendini sokaklara attı. Artık bu iki günün coşkusunu birleştirmek zamanıdır. 1 Mayısta emek için birlikte yürürken  17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobiyle Mücadele Gününde LGBT emekçiler için de birlikte yürüme zamanı gelmiştir artık.

Tüm çeşitlilikleri ile hep birlikte daha özgür bir dünyaya kucak açan herkesi, tüm heteroseksizm karşıtlarını 1 Mayıs’ta ve 17 Mayıs’ta hep birlikte yürümeye davet ediyoruz.

1 Mayıs
Toplanma yeri: Tren Garı Önü