Yayınlar > Rapor > Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu

AdıTürkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu
TürüRapor
Yayım Tarihi9 Aralık 2019
YazarKaos GL ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi
Sayfa Sayısı62

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi olarak Türkiye’deki lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ+) kişilerin istihdam koşullarını özellikle önemsiyoruz. LGBTİ+ çalışanların istihdam piyasasında maruz kaldığı çeşitli ayrımcılık ve dışlanma pratiklerinin elinizde tuttuğunuz araştırma benzeri çabalarla farkına varmak, LGBTİ+’ları haklara erişimde tam anlamıyla eşit ve özgür kılabilmek amacı açısından önemli bir adım işlevi görüyor. LGBTİ+ emek gücünün içerildiği bir iş piyasası, sadece kamu sektörünün ve özel şirketlerin evrensel insan haklarını yerine getirme yükümlülüğü açısından elzem değil; aynı zamanda çalışan potansiyelinin daha verimli kılınabilmesi, işyeri barışının sağlanması ve rekabet edebilirlik hedefleri ile de örtüşüyor.